Ny generation Cteck-laddare

Den nya laddaren som heter MXS 5.0 sägs lösa alla batterirelaterade problem som kan åtgärdas innan ett batteri måste skrotas. Den har även utvecklats med viktiga säkerhetsspärrar för att analysera om batteriet kan laddas samt om den kan behålla laddningen. En extremt viktig funktion då man förväntar sig att batteriet ska vara laddat och man behöver förlita sig på det.

Utöver rekonditioneringsförmåga kan laddaren också klara hårda krav av laddning i sträng kyla samt de krav som ställs för effektiv laddning av AGM batterier. Denna typ av batterier, t.ex. Optima, finner man ofta i sport- och prestandafordon.
– Vi är glada och stolta över att kunna introducera dennanya batteriladdare på marknaden, som bygger vidare på den prisbelönta MXS 4003-plattformen, fast som har 1A mer laddningsprestanda än sin föregångare, säger Jan-Ulf Söderberg, marknadschef, CTEK.  
 
Den tekniska skillnaden på MXS 5.0 och MXS 4003-plattformen är att den har en extra ampere, från 4A till 5A vilket gör en stor skillnad i kraft och den tid det tar att ladda upp ett batteri. Med 5A klarar laddaren även av större batterier, från 90Ah upp till 110Ah och för underhållsladdning från 140Ah upp till 160Ah.

En Ctek MXS 5.0  kostar cirka 795 kronor.