Nu finns ägarbyte via webben

​Från och med den första mars kan du anmäla ägarbyte via internet. Detta sedan Transportstyrelsen lanserat en ny tjänst där köpare och säljare tillsammans kan anmäla ägarbytet och få det registrerat omgående.
 
Den här möjligheten finns redan via Transporstyrelsen app men med införandet av en webbaserad tjänst hoppas myndigheten få bort ännu mer av det manuella arbetet som skriftliga anmälningar innebär.
 
Transportstyrelsen räknar med att det görs cirka 1,7 miljoner skriftliga anmälningar av ägarbyten för svenska fordon varje år. Att digitalisera handlar inte bara om att spara pengar för myndigheten utan även om att minska risken för bedrägeri och annan brottslighet.
 
Både köparens och säljarens körkortsuppgifter kontrolleras omedelbart genom att tjänsten kräver att körkortens referensnummer knappas in. På så vis blir det omöjligt att genomföra ett ägarbyte med ett falskt körkort eller ett som anmälts borttappat eller stulet. Är fordonet efterlyst går det inte heller att slutföra det elektroniska ägarbytet.
 
Om alla uppgifter stämmer sker uppdateringen i vägtrafikregistret omedelbart.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: