NorthBike toppar i Norden.

Moped & Motor, som idag är Northbike, startade redan 1965. Jonas Olert tog över som ägare 2006. Sedan dess har tillväxten ökat från 17 msek 2006 till 107 msek i dag, vilket gör Northbike till en av Nordens största MC-handlare.
Företaget – som har 26 anställda – är återförsäljare för Harley-Davidson, Kawasaki, Honda, Triumph och BMW. De är också kända för att alltid ha ett av landets största lager av motorcyklar hemma i butik. Northbike startade i Umeå 2012, där man tog över TwoWheels och Norrlands MC. Etableringen i Västerbotten har varit väldigt lyckad och tillväxten ökar hela tiden.
– Det här är ett erkännande från våra kunder och en bra kvalitetsstämpel för Northbike. Om man säljer många fordon så bör man göra någonting rätt, säger Jonas Olert.


Förklaringen till toppnoteringen ligger i det breda sortimentet och bra service, anser han.
– Vi har ett väldigt brett utbud på alla typer av MC i alla prisklasser, från 10 000 kronor upp till 400 000 kronor. Dessutom har vi en kunnig och engagerad personal som har roligt tillsammans och som alltid ger det lilla extra i servicen till våra kunder. En bra och professionell attityd är oerhört viktigt för oss.
På Northbike ska hojåkare verkligen kunna få sina drömmar att gå i upplevelse, menar Jonas Olert.
– Vi står för vår slogan “Dream it. Live it” och jobbar hårt för att hela tiden leva upp till den. Vårt mål är alltid att hjälpa kunderna med att uppfylla sina drömmar, utifrån intresse och önskemål.


– Personalen håller sig hela tiden uppdaterad om vad som händer på marknaden för att hela tiden behålla vår höga kompetensnivå. Vi åker på alla leverantörsutbildningar som arrangeras och investerar på så sätt i oss själva. Vi får nog kalla oss lite av ”MC-galningar” allihopa. Den här framgången sporrar oss att fortsätta jobba hårt, vara på tårna och hela tiden se nya möjligheter och lösningar för våra härliga kunder som förgyller vår vardag, säger en glad Jonas Olert.