Nästa års Honda

Redan för ett par år sedan smygplåtades prototyper från Honda i den amerikanska öknen. En hoj som med all säkerhet härstammar från den testverksamheten är revolutionerande Concept 1. Fortfarande bara på konceptstadiet men troligtvis är det så här som nästa års kommer att se ut när den presenteras.

Det kantiga och extrema formspråket är klockrent futuristiskt utan att tappa customprägeln. Motorn är hämtad från VTX 1800 och har försetts med ett superfett 2-2 avgassystem, med ett överdimensionerat kolfiberutblås på vardera sidan av hojen.

Envisa rykten talar om att den ska få turbo men det vore ett stort steg bort från säkerhetstänkandet som annars präglar Honda. Vi tror mer på att modellen får ABS som standard. Den radikala designen är annars den självskrivna höjdpunkten. Vid första anblicken kan delarna se ut att vara grovt tillyxade men i själva verket är de förstklassig fräskonst i aluminium.

Om du kikar in mellan de vackra ekrarna i bakhjulet så ser du att hjulaxeln har rationaliserats bort. Spännande lösning minst sagt, även om det inte är troligt att den överlever till produktionen.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: