Motorcycle Adventure School

Motorcykeläventyraren Linus Vandrevik har tillsammans med Yamaha, Michelin, Loctite och Klim skapat en digitalkurs för hur man planerar, förbereder och genomför en äventyrlig motorcykelresa.

– Idén till projektet startade under coronapandemin. Vi hade först en plan på att genomföra en fysisk kurs vid Yamahas huvudkontor i Stockholm. Då det inte var möjligt på grund av alla restriktioner, så tog vi beslutet att istället skapa en digitalkurs, säger Linus Vandrevik.

Under de senaste åren har äventyrssegmentet ökat stort bland mc-åkare och det säljs nu mer adventurehojar än någonsin då fler och fler väljer att ta sin hoj till avlägsna destinationer.

Arbetet med kursen har pågått under ett halvår och har spelats in på flera olika platser, bland annat på Yamahas huvudkontor i Stockholm med Andreas Styff som är tekniskt ansvarig på Yamaha.

– Motorcykeläventyr kan vara krävande för både motorcykel och förare. Genom kursen så förmedlar vi kunskap som gör att i princip vem som helst kan lyckas med just sitt drömäventyr, säger Andreas Styff.

Kursen innehåller 22 delar med bland annat offroadkörning, resedokument, verktyg, camping, sjukvård och fjädring. I huvudsak består kursen av kortare instruktionsfilmer men även av bilder, texter och länkar.

– I kursen har vi samlat kunskap från våra motorcykeläventyr och från den forskning och ingenjörskunnande som finns hos våra partners, säger Linus Vandrevik.

Kursen tar ungefär en halv dag att genomföra om man gör alla delar i en följd. För de som går kursen finns det ett community där man kan ställa frågor och dela med sig av sina äventyr och inspireras av andra.

– Kursen är upplagd utifrån ett helhetsperspektiv där vi tagit med all kunskap som behövs för att klara av allt från kluriga gränsövergångar till att köra över hinder. Det speciella med kursen är att allting är väl beprövat och kvalitetssäkrat. Vi vet att det funkar, säger Linus Vandrevik.

– På min senaste motorcykelresa genom Ryssland fanns det på vissa platser begränsad infrastruktur. Dåliga vägar, svårt att få tag på bränsle och hundratals mil till närmaste verkstad. De kunskaper som behövs för att klara den typen av förhållanden försöker vi förmedla under kursen, säger Linus Vandrevik.

Läs mer om kursen på:

www.motorcycleadventureschool.se

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: