MotoGP: Kungen av COTA utmanad

Det var Suzuki-föraren Andrea Iannone som var först in i kurva ett efter att starten gått på Circuit of the Americas i Austin, Texas. Men Marc Marquez som alltid är osannolikt snabb på just den här banan fick även han en galant start från rad två och var snart tätt klistrad vid Andrea Iannones bakdäck.

Marc Marquez hittade en lucka och tog ledningen redan under första varvet. Andrea Iannone var dock inte redo att ge upp än utan lyckades djärvt bromsa förbi den regerande världsmästaren. Han fick dock inte med sig farten genom kurvan utan tvingades ut brett och fick snällt se sig omkörd av Marc Marquez igen.

Redan från den stunden var det avgjort vem som skulle ta hem segern, Marc Marquez försvann i horisonten på väg mot sin tionde raka vinst i USA i MotoGP-klassen.

Bakom dem började det hetta till när Valentino Rossi fick upp farten och på allvar började hota sin temakamrat Maverick Vinales. Den yngre förmågan var dock för vass just den här dagen och Valentino Rossi fick slå av på takten för att inte köra helt slut på däcken i försöken att utmana. Maverick Vinales körde säkert och snabbt på den hoppiga oh krävande banan, det tog inte lång tid innan han var ikapp och förbi Andrea Iannone.

Andrea Dovizioso tog fjärdeplatsen efter att ha lyckats hålla Cal Crutchlow, Johann Zarco och Dani Pedrosa bakom sig. Dani Pedrosa gjorde förövrigt en storartad insats då han körde med ett nyligen läkt benbrott i handen som han ådrog sig under förra tävlingen i Argentina.