MotoGP: Iskall vinnare på Jerez

Hondas fabriksduo Dani Pedrosa och Marc Marquez fortsatte helgens dominans under träning och kvalificering direkt från startlinjen. Dani Pedrosa behöll sin ledning från pole position in i första kurvan och bakom jagade teamkamraten.

Till en början såg det som att Dani Pedrosa skulle försvinna i horisonten men en tredjedel in i racet jagade Marc Marquez ifatt en stor del av övertaget tills han fick backa av igen då hans tuffare körstil gått hårdare åt däcken i värmen.
 
Yamahas fabriksförare Valentino Rossi och nytillskottet i sattelitteamet från samma märke, Johann Zarco, tog vid där dusten i Austin slutade och fightades inledningsvis för en plats på pallen. Tech 3-föraren kom efter flera försök om Valentino Rossi ordentligt och ställde in siktet på den andra fabriks-Yamahan som körs av Maverick Vinales.

Därefter var Cal Crutchlow och Andrea Iannone på tur att få känna på hans aggressiva körstil. Johann Zarco var till och med uppe hos och förbi Marc Marquez vid ett tillfälle men den drömmen fick han släppa.

Cal Crutchlow som startat trea kraschade ur på fjärdeplatsen på femte varvet och placeringen gick till en hårt kämpande Jorge Lorenzon som inte bara höll sig på hjulen utan faktiskt attackerade. Den spanska Ducati-föraren tog sig även om fransmannen Johann Zarco och slutade racet på en tredjeplats bakom Hondorna, hans första pallplats för Ducati.

Det blev ingen succé för Yamahas fabriksteam. Valentino Rossi körde helt slut på sitt framdäck och dalade ner till en tionde plats. Maverick Vinales körde i mål på sjätte plats, inte heller han kunde utmana dagens snabbaste förare.

Dani Pedrosa vann med ett par sekunders marginal mot teamkamraten efter att denne släppt av på takten något. Marc Marquez pressade hårt och beslutade sig efter några kritiska situationer att nöja sig med andraplatsen, den här dagen kunde ingen matcha Dani Pedrosas fart och kontinuitet.
 
I sandfållan hittade vi dessvärre Suzukis Andrea Iannone som återigen visat han kan vara ruskigt snabb på sin, för säsongen, nya motorcykel. Även Jack Miller, som hoppats på en topptio-placering körde av efter en dust med Alvaro Bautista.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: