MotoGP-förarna om Jack Miller

Det stod nyligen klart att Jack Miller kommer ta steget från Moto3 till LCR Honda i MotoGP nästa säsong. Ett stort steg som lett till kontrovers, men Miller kommer vara en månad äldre än Márquez var när han började köra MotoGP 2013. Dock spenderade Márquez två säsonger i Moto2 innan han gick upp till MotoGP. 

– Det kommer bli intressant att se Miller på Valencia för hans första test, för det är ett riktigt stort steg. När jag körde 125 kände inte jag att jag behövde gå till MotoGP direkt och jag stannade i Moto2 i två år för det var nödvändigt för mig. Men han kommer gå direkt hit, så vi får se om det funkar eller om han får det kämpigt. Det kommer säkert vara svårt i början, men han har tillräckligt med talang, säger Márquez. 

Millers kontrakt med Honda sträcker sig enligt rykten över tre år och australiensaren tror att han kommer kunna kompensera missad tid i Moto2 genom extra tid i MotoGP. 

– Att ta tid på sig kommer vara det största problemet för Jack, för det är väldigt lätt att nu säga ”äh, jag har tid på mig. Jag anländer lugnt i MotoGP”. Men när du väl är på banan, vill du alltid vara längst fram och ge max. Steget är väldigt stort. Jag tror att Jack är väldigt modig som försöker. Men jag pratade med honom och det han vill göra det så här och det är det viktigaste, säger Valentino Rossi.