Moto Morini till salu

Moto Morini grundades år 1937 i Bologna av Alfonso Morini. Fyra år innan han startade tillverkningen av sina egna motorcyklar, så lyckades han och en kompis att slå världsrekord, kamraterna körde sin 175 kubiks motorcykel i 162 km/h, vilket var ett nytt världsrekord år 1933.

I december 2009 fick tillverkaren problem med sin ekonomi och valde därför att stanna produktionen helt. Men Moto Morini som var illa ute verkade få en oväntad räddare i nöden, nämligen av Silvio Berlusconis bror, Paolo Berlusconi. I slutet av förhandlingen ställde sig facket emot Berlusconi, han valde därför att avbryta köpet.

Så om du just nu sitter på runt 5.5 miljoner euro och är intresserad av att bli den nya ägaren till Moto Morini får du vänta tills den 13 april. För pengarna får du alla de immateriella tillgångarna och utrustningen som företaget har. Du får tyvärr inga motorcyklar för pengarna, tillverkaren har redan sålt sitt lager av nya och begagnade motorcyklar separat, enligt uppgifter så har det gått förvånansvärt bra.

Någon som är intresserad?

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: