Möt Christer Miinin – Bikes nya testchef

Du började i måndags, hur känns det hittills? Har vi varit välkomnande?
Det känns underbart. Jag känner mig varmt välkommen. Jag började som testförare åt Bike 1996 och har sett fram emot den här dagen länge.
 
Vad gör dig till rätt man för jobbet?
Den samlade erfarenheten av motorcyklar jag har dragit på mig genom åren. Jag har åkt väldigt mycket motorcykel, av alla dess typer. Mopeder, cross, enduro, landsvägscyklar, alla möjliga tänkbara. Och sen självklart min tävlingskarriär, där jag fått ägna en hel del tid åt att prova och utveckla produkter för att bli snabbast och bäst.
 
Hur ser tävlingsmeriterna ut?
Jag tog licens ’98, vid 27 års ålder. Jag var ju relativt gammal, men det gick bra ändå. Tre SM-titlar i Superbike, en NM-titel i Superbike och en SM-titel i 600 Superstock, som jag vann samtidigt som jag tog en av Superbike-titlarna 2004. Jag har även kommit trea i Endurance-VM och var snabbaste nykomling på Isle of Man TT 2007.
 
Helt okej alltså. Vad har du för planer för testverksamheten 2015?
Vi ska ha roligt, det är det viktigaste. Har man kul kommer det andra. Självklart handlar det om att administrera en seriös testverksamhet, men jag vill också få in ännu mer av en äventyrskänsla. Som när vi körde tre touringhojar till Tjernobyl, vi fick så otroligt mycket körtid under de dagarna samtidigt som det adderade någonting till testet.
 
Det låter grymt bra! Vad sysslar du med just nu?
Jag finslipar på provkörningarna av Kawasakis WSBK-cykel och KTM:s Moto3-cyklar som jag fick testa i Spanien för två veckor sen. De kommer finnas med i Bike #2.15, vårt mässnummer.
 
Kul! Då ska du få jobba vidare. Lycka till och säg till om du vill ha tips på bra lunchställen.
Tack, tack!