Miljövänligt monster från MotoSpeed!

Kungsörs Elvis, Bosse Jensen, bygger just nu om en Midnight Star som får ett nytt, cleant, sparsmakat och elakt stukt.

Bakom projektet står MotoSpeed som dragit igång det hela på uppdrag av mässan som även agerat idéspruta. MotoSpeed har konverterat och trimmat motorn, tillhandahållit delar, kontrakterat Bosse och förmått Yamaha att sponsra med hojen.

Den färdiga motorcykeln kommer att auktioneras ut på Tradera. Budgivningen börjar två veckor innan mässan och avslutas på plats under söndagen.

Hela försäljningssumman kommer att skänkas till Childhood foundation!

Bosse har ritat skisserna och är ansvarig för ombyggnationen, någonting säger oss att han kanske kommer att lackera på egen hand också…

Hojen får dämpare från Öhlins, kortare och smalare skärm, nya skärmstag, ny sadelbotten med sadel från Sybo (med integrerade färger), 100 millimeter smalare tank, PM-hjul och bromsar, kromat godis från Küryakyn, PowerCommander-insprutning och ett modifierat Vance & Hines avgassystem.

– Vi är tvungna att tillverka mycket på egen hand eftersom tillgången till delar är begränsad, inte alls som när man bygger Harley, säger Bosse.

– Vi får rita själva, skära ut delar i kartong och använda dem som mall när vi tillverkar, tillägger lackeringslegenden och kväver en suck.

Hojen ser du givetvis på mässan…

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: