MICHELIN släpper lättaste sportdäcket

Nedan följer pressmeddelandet från MICHELIN;

”Lättaste däcket någonsin för sportmotorcyklar

Nu lanseras MICHELIN Power Pure som väger ett kilo mindre än konkurenternas däck i samma kategori*. Michelin Power Pure är det lättaste ”dual compound” däck som godkänts för körning på allmän väg. Tack vare den lätta vikten ges motorcyklisten bättre handling med mycket mer respons. Detta tillsammans ger en enorm körkänsla.

MICHELIN Power Pure är utvecklat med extra fokus på säkerhet och ökad däcklivslängd. Säkerheten har förbättrats tack vare utvecklingen av en andra generations dual compound teknologi. Det mjuka gummit i däckskuldran ger ett mycket bra grepp när motorcykeln lutas i svängarna. Lång livslängd på däcken är en hjärtesak för Michelin. MICHELIN Power Pure har ett mönsterdjup som garanterar många mil.

Fram- och bakdäck lanseras i två respektive fyra dimensioner för att passa flera sportmotorcyklar på marknaden.

Mindre vikt med samma mängd gummi är resultatet av MICHELIN Light Tire Technology (Michelin LTT). Nya MICHELIN Power Pure är ett bra exempel på Michelins strategi att aldrig utveckla en egenskap på bekostnad av en annan. Eftersom utvecklingen av däck alltid är en kompromiss av olika egenskaper innebär de förbättrade egenskaperna hos MICHELIN Power Pure en förbättring på flera områden samtidigt.

* Genomsnittlig vikt av ett MICHELIN Power Pure framdäck i dimensionen 120/70 ZR17 och bakdäck 190/50 ZR17 jämfört med den genomsnittliga vikten hos konkurrerande däck i samma kategori från fyra däcktillverkare”

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: