Michelin presenterar nya hojdäck

 

1987, endast tre år efter att däcket först användes i racingsammanhang, beslöt Michelin att lansera sitt radialdäck för motorcyklar. Radialdäcket innebar att motorcyklisterna kunde utnyttja de nya motorcyklarnas fulla potential och uppnå maximal körupplevelse. Idag står radialdäcken för motorcyklar för hela 58 procent av marknaden i Europa. I USA uppgår andelen till 32 procent. 

 

– 25 spännande år har passerat. Låt oss komma ihåg att utan radialdäcket skulle motorcykelsporten aldrig ha blivit så stor som den är idag. Traditionella diagonaldäck mäktar helt enkelt inte med dagens 1.000 cc-motorer, säger Anders Svensson, nordisk marknadschef för motorcykeldäck på Michelin. 

 

Utvecklingen går snabbare och snabbare och trenden mot radialteknik blir allt tydligare. 

Under 2013 presenterar Michelin flera nya däckserier för motorcyklar: 

 

MICHELIN Power Supersport är designade för sportmotorcyklar och avsedde att användas på både väg (50 procent) och bana (50 procent). 

 

MICHELIN Pilot Power 3 är designad för roadsters och sportmotorcyklar och är främst avsedd för väganvändning (85 procent), men kan dessutom ge en spännande körupplevelse på bana. 

 

MICHELIN Anakee 3 är ett allrounddäck för stora terrängcyklar. Däckets design är ett verkligt genombrott i jämförelse med befintliga standarder i den här däckkategorin. 

 

MICHELIN Pilot Street är avsedd för små motorcyklar och är ett idealiskt däck för daglig användning i stads- och förortsområden. Denna typ av motorcyklar är populär i hela Europa, Sydostasien och Sydamerika. Den här däckserien är beviset för att Michelin vill utveckla sitt erbjudande för alla typer av motorcyklar. 

 

Michelins motocykeldäck distribueras av Duells