Michelin orsakar kraschfest

Den andra officiella MotoGP-träningen är över, men innan förarna lämnade Sepang i Malaysia för denna gång så kördes ytterligare ett test under torsdagen, anordnat av Michelin. Åter igen gavs tillfälle för förarna att prova de Michelindäck som kommer att användas från och med säsongen 2016.

Torsdagens tester skedde under sträng sekretess där varken förare eller team får uttala sig om hur däcken upplevs i förhållande till de Bridgestone som används idag i MotoGP. Inte heller några varvtider kunde offentliggöras.

Dock kunde inte Michelin hemlighålla det stora antalet krascher som flera av toppförarna var inblandade i. För att nämna några av dem som kraschade under torsdagen; Aleix Espargaro, Jack Miller, Andrea Dovizioso och Jorge Lorenzo. Lyckligtvis klarade sig alla från skador när de gick omkull och kunde fortsätta med sina aktiviteter under dagen.

Intressant att veta vore hur snabbt förarna kör med Michelindäcken kontra Bridgestone och hur de upplevs kontra varandra, men inget sådant har ännu läckt ut. Avslutningsvis kan man åtminstone se att grabbarna är fullblodsproffs och tar sitt arbete på fullaste allvar då de testar gränserna och försöker hitta nivån för de nya däcken.