Michelin: ”Armbågsskrap kvar 2016”

2009 gick MotoGP från att ha både Michelin och Bridgestone som däcksleverantörer till att ge Bridgestone monopol. Nu är nya kontrakt skrivna och Michelin kommer ta över det monopolet från 2016. Michelin håller fortfarande på att utveckla sina GP-slicks, men många undrar hur det här kommer påverka racingen. En sak kan i varje fall Nicolas Goubert, Michelins racechef, intyga – armbågsskrapande kommer finnas kvar.

– Givetvis! För mig är det… minns du Jean-Philippe Ruggia? Den killen drog sin armbåge längst marken redan för 15-20 år sedan. Det faktum att killarna sätter sina armbågar mot marken nu är bara för att Márquez har anlänt, med sin annorlunda körstil, sa Goubert till Crash.net. 

Goubert säger att det inte handlar så mycket om nedläggningsvinkel som det gör just körstil.

– Det är imponerande att titta på, men om du ser till nedlägget… Om du jämför när Márquez kör och när Max Biaggi körde för tio år sedan, jag tror inte det blir en sån stor skillnad. Det handlar mer om förarposition. 

Michelin kommer under säsongen köra däckstest nästan varje måndag efter en deltävling. De kommer också ha ytterligare tre testtillfällen med MotoGP-förarna, sedan är det dags att spika 2016 års däck.