Melandri etta och tvåa på Aragón

I första racet satte Marco Melandri och Max Biaggi och det var tydligt att någon av dem skulle vinna. Frågan var bara vem. De började dock inte i ledning, det tog några varv innan Biaggi tog sig förbi Laverty och upp i ledning. Melandri jagade bakom och tog sig förbi både Sykes och Laverty. Han hade då siktet inställt på Biaggi och på varv 16 gick Melandri förbi. Biaggi svarade på näst sista varvet och behöll ledningen. Duon vann med nio sekunder före Carlos Checa på tredje och Chaz Davies.

Race två bjöd på mycket racing där till slut Marco Melandri tog årets tredje vinst. Det började med att Eugune Laverty tog ledningen men var tätt bevakad. Biaggi tog sig förbi precis som Melandri. Bakom fyllde Chaz Davies på och kvartetten slogs om ledningen ända in i mål. Allt slutade med att Melandri gick bäst ut på rakan och vann med 42 tusendelar av en sekund. 

I samband med Superbike kördes även Superstock-VM med svenske Christoffer Bergman. Han startade som tolva men missade på första varvet och halkade ner till sextonde plats. Han körde dock upp sig och gick i mål som nia, årets tredje topp tio-placering. Han ligger åtta totalt.

– Tyvärr gick jag rakt efter långrakan på första varvet, vilket gjorde att jag var nere på 16:e plats. Efter det gick jag riktigt bra hela racet och hade nog varit uppe och nosat på en 5:e plats om det inte vore för missen på första varvet. Jag var med om en liten krasch dagarna innan racet men jag kände inte av någonting under racet som tur var. Nu siktar vi på Brno, säger Christoffer Bergman.

Andra intressanta nyheter för dig

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: