Márquez skadad – kan missa Jerez

Márquez gillar att hålla igång med olika sorters träning mellan deltävlingarna. Motocross är en av dessa och i förra veckan skadade han lillfingret på sin vänstra hand efter en olycka. Världsmästaren fördes direkt till sjukhuset i Barcelona för att undersökas av doktor Mir. 

– Patienten visar en deformering av lillfingret på hans vänstra hand och en följande röntgen avslöjade en fraktur av den proximala falangen, berättar doktor Mir. Därför har vi bestämt att behandla skadan, som vi skulle gjort med vilken annan patient som helst, genom en titanplåt fäst mot fingret. Det tillåter oss att börja funktionell återhämtning efter 24 timmar och ge honom en chans att tävla på Jerez.

Givetvis är det här dåliga nyheter för Márquez, som haft en tuff start på säsongen där han i Qatar var sist in i första kurvan och i Argentina kolliderade med Rossi. Men för HRC kunde det inte kommit vid ett sämre tillfälle, Dani Pedrosa opererades efter Qatar för armpump och har missat de två senaste racen – det är oklart om han heller kommer delta på Jerez i helgen. 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: