Márquez: ”Jag ville inte ha allt det här”

Få GP-förare har varit både så framgångsrika och kontroversiella som Marc Márquez. Han fortsätter hova in världsmästartitlarna med Honda och har nått en stabilitet som gör den redan talangfulla föraren svårslagen. Men framgången har sina mörkare sidor, vilket Márquez delar med sig av i intervjun med tyska Speedweek

– Det är intressant, för fem år sedan trodde jag att min livsstil aldrig skulle förändras. Jag trodde inte att jag skulle behöva ett stort hus, ett privatplan eller VIP-området i en nattklubb. Jag ville inte ha allt det, säger Márquez. 

Márquez bor kvar i sin hemstad, ett stenkast från sin mor, men 25-åringen har tvingats ändra hur han bor och lever på grund av uppmärksamheten. 

– Livet leder mig i den riktningen. Jag bygger för närvarande ett nytt, stort hus för att jag behöver min integritet. Ibland reser jag med privatjet, särskilt på sommaren i Europa, för att jag inte kan röra mig så fritt. Jag gillar att resa normalt, men bara föreställ dig hur mycket som pågår på Barcelonas flygplats under semestertider – jag missade nästan en flygning förra året eftersom det tog så lång tid att gå igenom folkmassan.

Att Márquez är en festlig typ har nog undviktig få, den i stort sett konstant leende killen gillar normalt sett att hitta alla ursäkter att fira. Men det är klurigare på nattklubben. 

– Jag tycker inte om att sitta vid mitt VIP-bord i nattklubben, för jag skulle mycket hellre vara på dansgolvet med mina vänner, men jag kan inte. Livet har utvecklats så. Jag tycker inte om det och jag vill inte ha det. Jag saknar det mest, jag försöker fortfarande vara normal och bor i min hemstad. Men jag kan inte vara en vanlig pojke. Jag är faktiskt sällskaplig och skulle vilja bli omgiven av människor, men jag var tvungen att inse att det är omöjligt.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: