”Márquez har psykat Lorenzo”

Lorenzo har haft minst sagt en dålig start på säsongen. På Qatar kraschade han när han ledde racet under första varvet och på COTA råkade han tjuvstarta rejält, vilket ledde till att han slutade på tionde plats. Världsmästaren Márquez har vunnit båda racen, trots att han inte varit hundra procent och bröt benet precis innan säsongen började.

– Marc har lyckats psyka Lorenzo sedan han kraschade på Qatar och Marc vann. Lorenzo ser en grabb som inte är 100 procent efter sitt brutna ben dominera. När Marc är 100 procent kommer det bli värre för alla. Han lär sig på en sån hög nivå att han gör saker och håller sig kvar på hojen när jag hade varit redo att hoppa av. Inget stör honom och innan han skadar sig kommer ingenting störa honom. När du är 21 år är du tre meter lång och odödlig. Jag vet den känslan, berättar Schwantz för MCN. 

Schwantz har dock några tips att dela med sig av till Pedrosa och Lorenzo som jagar efter Márquez.

– Om jag var Lorenzo eller Pedrosa skulle jag försöka störa honom varje träningspass, jag skulle bromsa på insidan och putta honom åt sidan för att psyka honom. Just nu har ingen ett mentalt övertag på honom. Det Jorge gjorde i Texas var helt på grund av Márquez. 

Även Wayne Rainey, Schwantz stora konkurrent och trefaldiga 500-världsmästare, var på plats under Texas GP och pratade om Márquez med Schwantz.

– Han ser så bekväm ut och jag pratade med Wayne Rainey om det här för Marc är så bekväm på 110 procent. Han är inte den som kör på 90 eller 95 procent och sedan tänker ”jag behöver ett snabbt kvalvarv över gränsen”. Marc är 110 procent på varje varv, på gränsen hela tiden. Jag har aldrig sett något liknande. 

%d bloggare gillar detta: