Man med 1,85 promille friad från olycka

Det var sommaren 2013 som den 45 åriga mannen åkte på en tur med sin motorcykel tillsammans med en kvinnlig passagerare. Mannen körde då av vägen och båda skadade sig vid olyckan. Kvinnan begärde 50 000 kronor i skadestånd av mannen då hon anser att hans oaktsamhet orsakade olyckan, han ska ha luktat öl innan färden och kört för fort, rapporterar Västgöta Bladet och Skövde Nyheter.

Kvinnan säger i sitt vittnesmål att eftersom hon blundade och inte är van vid att åka motorcykel så kan hon inte bedöma hur fort mannen körde. Under färden blev hon rädd och försökte stoppa mannen genom att rycka i hans jacka. Detta hävdar mannen fick honom att köra av vägen. 

Blodprov visar att mannen hade 1,85 promille alkohol i blodet. Enligt mannen så låg en flaska whiskey ämnad för kvinnans far i ena packväskan och hamnade bredvid honom efter olyckan, för att lindra smärtan drack han upp hela flaskan. Eftersom endast ett blodprov togs går det inte att kontrollera om mannen var påverkad redan innan färd. 

Med detta i åtanke fick domstolen fria mannen och kvinnan fick ingen ersättning. I Sverige har vi nämligen ingen lag mot eftersupning, till skillnad från många andra europeiska länder.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: