Lorenzo ville ha kvar Spies

Innan Brno pratade Yamaha för första gången öppet om Rossis återkomst till tillverkaren, MCN frågade då Yamaha-chefen Lin Jarvis hur Lorenzo hade reagerat på valet av hans nya stallkollega. 

"Vi hade ett möte tillsammans på Mugello där vi informerade honom om att det såg ut som att vi skulle ha en möjlighet att få Valentino att skriva under som team-kollega. Jag tror att Jorge ärligt talat skulle ha föredragit Ben som hans team-kollega för dom hade en väldigt bra relation under de här två åren tillsammans. Det var hans prioritet och det var åt det hållet vi också jobbade. Men i slutändan fick han respektera Yamahas val att ta tillbaka Valentino och det är nu upp till oss att hantera situationen."  Sa Jarvis till MCN. 

"Valentino kom till oss för att uttrycka sitt intresse i att återvända till Yamaha, så den första kontakten kom från Valentinos sida."

Rossi har tidigare kommenterat att han vill och troligtvis kommer få ta med hela sitt mekanikerteam till Yamaha. Jarvis bekräftade att Rossi kommer debutera på M1:an direkt efter det sista racet på Valencia.