KTM tar tillbaka kommandot i Dakar

Under torsdagen tog Dakar-rallyt sig från Argentina till Bolivia och förarna fick kämpa på den högsta höjden i rallyts historia, 4600 meter över havet.
 
Torsdagens sträcka var andra halvan av en Marathon-etapp som inte tillät någon service på hojarna. Färden gick mellan Jujuy i Argentina och Uyuni i Bolivia, specialsträckan mätte 327 kilometer och transporten 314 kilometer.
 
Höjdmetrarna fick några
av rallyts deltagare att må dåligt men förhållandena tycktes inte störa australiensaren Toby Price som körde hem sin andra sträckseger i årets rally.
 
Två minuter bakom honom placerade sig privata KTM-föraren Stefan Svitko från Slovakien. Därefter körde Hondas Joan Barreda in på en tredje plats, spanjoren kämpar nu för att köra i kapp tidbestraffningen på fem munter för fortkörning i onsdags.
 
Fjärdeplatsen gick till Toby Prices
teamkamrat i KTM:s fabriksstall Matthias Walkner från Österrike. På femteplatsen hittade vi sträckans snabbaste Husqvarna-förare, Pablo Quintanilla från Chile.
 
Onsdagens sträckvinnare Paulo Goncalves ligger fortfarande i toppen av totalen. Han fick starta först på torsdagens sträcka och soppa vägen för de andra förarna, han slutade av den anledningen på tolfte plats.
 
Dagens etapp är en slinga runt Uyuni med den längsta specialsträckan i årets Dakar-rally, 542 kilometer. Höjden kan bli ett problem även i dag eftersom sträckan går på mellan 3500 och 4200 meters höjd.

Resultat sträcka 5:
Toby Price (KTM) 4:03:44
Stefan Svitko (KTM) +2:33
Matthias Walkner (KTM) 2:40
Joan Barreda (Hon) +5:57
Pablo Quintanilla (Hus) +6:51

Resultat Dakar 2016:
Paulo Goncalves (Hon) 14:30:07
Stefan Svitko (KTM) +1:45
Toby Price (KTM) +1:47
Joan Barreda (Hon) +2:27
Matthias Walkner (KTM) +2:57
 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: