KTM 790 Adventure – mellanrapport

Christer, vilka är dina första intryck av den nya bomben i mellanklassen? -Den känns liten och smutt med fin balans och bra komfort. Den är välutrustad direkt från fabrik med många smarta detaljer. Motorn kunde dock gärna fått haft några fler hästar.

Vad säger du då Linus? -Jag håller med Christer, 790 Adventure är lättkörd med en mycket snäll motor som passar utmärkt även för mindre erfarna förare. Under dagens relativt korta asfaltstur med standardversionen så briljerar den med utmärkt komfort och en väl skyddande kåpa. Motorn morrar gott från dryga 3000 varv och har bra tryck upp till cirka 8000 varv där effektkurvan planar ut men utan att mattas av. Vi lekte även lite på en stor grusplatå och fick känna på offroadegenskaperna. Man hamnar i en bra stående position och får ett suveränt grepp om sadeln med knäna när det busades runt framför fotografernas teleobjektiv.

Provkörningen forsätter imorgon med Adventure R i utlovad mycket tuff terräng. Grabbarna återkommer efter det med en ny kort rapport. Stay tuned!

Annons

Annons