Köp Colin Edwards MotoGP-cykel

CRT var en klass i MotoGP vars ändamål var att göra det billigare att delta och få in fler team. Till 2014 ersattes CRT av nya Open-klassen. En av de utmärkande faktorerna med CRT var som sagt att teamen själva ägde motorcyklarna de använde och får därmed göra vad de vill med dem när säsongen är slut.

Colin Edwards team, NGM Forward Racing Team, har bestämt sig för att sälja sina två motorcyklar. Den ena Edwards och den andra hans teamkollega Claudio Cortis. Maskinerna har ZX-10R-motorer som trimmats av franska Akira och levererar över 245 hästkrafter. Den körklara vikten är 157 kilo och självklart är cyklarna utrustade med öhlinare, Brembo-ok och Akrapovic-avgassystem. 

Motorcyklarna kommer att auktioneras av Historics At Brooklands lördag den 7:e juni och riktpriset är satt till 62 000 pund, alltså strax under 700 000 kronor (utan skatt). Det är sällan en MotoGP-maskin säljs och skulle de gå för 700 000 kronor styck är det ett kap, men med stor sannolikhet kommer priset gå upp under auktionen. 

I köpet ingår ett test av motorcykeln tillsammans med en mekaniker från FTR som ser till att köparen får reda på allt om maskinen. Köparen får även två VIP-pass till MotoGP Silverstone i augusti. 

Läs mer på Historics At Brooklands hemsida.