Kent Andersson död!

Kent Andersson från Landvetter utanför Göteborg började efter en mc-olycka på landsvägen att tävla i roadracing. Han visade sig omgående vara en stor talang och framgångarna nationellt kom slag i slag. Snart tävlade Kent framgångsrikt i hela Europa och fick tack vare det ett fabrikskontrakt med Yamaha.
På den tiden tävlade de flesta förare i flera olika klasser – om inte annat för att få ihop mer startersättningar. Kent var inget undantag och tävlade såväl i 125-, 250- och 350-klasserna. Redan 1969 slutade Kent på en silverplats i den stenhårda 250-klassen efter Kel Carruthers på Benelli.
Åren 1973 och 1974 var Kent Andersson/Yamaha en mer eller mindre oslagbar kombination som resulterade i två VM-tecken. Kent var både tekniskt skicklig och taktiskt smart. Han var också en föregångare när det gällde förarsäkerhet och en av de första som vägrade köra VM-deltävlingen på ökända Isle of Man.
Kent arbetade fram till sin död på import- och grossistfirman BoOve AB. Han lämnar med sitt utåtriktade sätt och sin kärlek till motorcykelsporten ett stort tomrum efter sig bland oss som hade förmånen att känna honom.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: