Kawasakis racekryddade ZX-10RR

Bara 500 exemplar kommer tillverkas av motorcykeln som Kawasaki kallar ZX-10RR och alla är lackerade i en lågmäld svart kulör som liknar den hos ZX-10R Winter Edition.
 
Kawasaki ZX-10RR får nya lätta Marchesini-hjul med sju ekrar som enligt uppgift även kommer finnas som tillbehör till vanliga ZX-10R. Motorn har modifierats med en topp som är redo för så kallade high-lift-kamaxlar, de senare beställs till ZX-10 RR som en del av tillverkarens Race Kit. Ventillyftarna har också fått en speciell behandling för lägre friktion och vevhuset är förstärkt för att klara ökade påfrestningar efter trimning.
 
Kawasaki använder
även ZX-10 RR till att introducera en ny dubbelverkande quickshifter som vi hoppas se även hos standard versionen. Quickshiftern är kopplad till en sexaxlig IMU som även hanterar hjälpmedel som traction control, elektroniskt justerbar motorbroms, launch control och kurv-ABS.
 
ZX-10RR har ingen plats för passagerare vilket bara det sparar cirka ett kilo. Motorkåpan på varje exemplar har fått ett litet RR-emblem på högersidan och det återfinns även på tändningsnyckeln.
 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: