Kawasaki på MC Mässan 2017

Kawasaki är en av tillverkarna med flest nyheter i monter i år. Hos dem hittar vi helt nya streetmodellerna Z650 och Z900. Dessa är till ramen sett helt nykonstruerade motorcyklar som ska ersätta ER-6 respektive Z800. Motorerna är en uppdaterad variant av parallelltwinnen från ER-6 och en version av Z1000-motorn men med mindre slagvolym – båda har justerats för lätthanterlig körglädje. Viktminskningen är en av flera positiva aspekter hos modellerna.
–Båda nya Z-modellerna har designats för att vara mer lätthanterliga. Exempelvis är sadelhöjden på Z900 låg från början och vill man ha en högre kan man köpa till det, tvärt om mot innan kan man säga, säger Johan Lyckman på Kawasaki.
 
Z650 får även sällskap
av helkåpade syskonet Ninja 650. På mässan hittar vi även flera nyheter i Z1000-familjen. Exempelvis har touringhojen SX-fått en rejäl uppdatering när det gäller elektronik men även på chassi-sidan har det hänt grejer. Ursprungshojen Z1000 har fått några mildare uppdateringar men också en R Edition där bromsarna bytts mot värre dito från Brembo och bakdämparen har hämtats från Öhlins sortiment.
 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: