Kawasaki GTR1400 – hypermodern och toksnabb!

Kawasaki utlovar ”hisnande motorprestanda, perfekta köregenskaper och slank körställning hos den mest imponerande snabba långgdistansmotorcykeln på marknaden idag”.

Stora ord, men när världens snabbaste motorcykel, ZZR1400, donerat både ram och motor, kan det mycket väl stämma.

Tack vare variabla ventiltider ska motorn spinna som en katt på ”ultralåga varvtal” samtidigt som den presterar ett ”helt otroligt vridmoment” i mellanregistret. Detta ska resultera i snabb och smidig acceleration, oavsett hastighet.

GTR 1400 har försetts med kardandrift med ett stötreducerande system vid namn Tetra-Lever. Detta ska eliminera alla hissningstendenser och ge samma naturliga körkänsla som en kedja.

Chassit är modifierat för bättre komfort och det samma gäller körställningen. Kawasaki berättar stolt att hojen klarar samma nedläggningsvinkel som ZZR1400 och att det kompetenta chassit ska ge fullgoda köregenskaper. Vi noterar inverterad framgaffel och ABS-bromsar hos hojen som Kawa även kallas ”världens enda monocoque tourer”.

Elektriskt ställbar vindruta, packväskor, däcktryckgivare, fjärrstartsystemet KI-PASS och ett eluttag under instrumentbrädan är exempel ur den rikliga standardutrustningen.

Allt detta tyder på att Kawa höjt ribban i klassen rejält!

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: