John McGuinness allvarligt skadad – missar Isle of Man TT

Det kom tidiga uppgifter om John McGuinness olycka sent förra veckan från tävlingen NW200 på Nordirland. Racet är en av de större tävlingarna under den brittiska roadracing-säsongen och något av en sista upptakt innan legendariska Isle of Man TT i slutet av maj.
 
Det var under torsdagens kvalificering som John McGuinness körde av i en kurva på den del av banan som kallas Primrose Hill. Just där kommer förarna upp i cirka 160 kilometer i timmen, hur fort det gick när John McGuinness kraschade är just nu okänt.
 
Han ska ha kastats över ett staket och landat på en intilliggande golfbana, rapporterar brittiska MCN. Han fördes i ambulans till ett sjukhus i Belfast, han ska ha brutit höger ben, fyra kotor i ryggen och ådragit sig brutna revben. Det här innebär att den 45-åriga mannen som önskade ta hem en sista vinst på Isle of Man TT, som börjar 27 maj, dessvärre inte kommer till startlinjen i år.
 
Honda som haft stora problem med att få den nya Firebladen att hänga med konkurrenterna i roadracing, endurance och World Superbike undersöker nu febrilt vad som kan ha gått snett. John McGuinness menar att orsaken bakom kraschen var att gasen fastnade eller att motorn vägrade gå ner i varv. Teamets första analys av motorcykeln gav ingen bekräftelse av detta men de väntar fortfarande på uppgifterna från motorcykelns ECU.

Kraschen ledde till att hans teamkamrat Guy Martin stoppades från att tävla med Firebladen under den resterande delen av NW200. Detta eftersom teamet först ville undersöka vad som legat bakom John McGuinness olycka. Honda Pro Racing menar dock i dagsläget att Guy Martin fortfarande kommer ställa upp och köra på Isle of Man TT.
 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: