”Jag vill köra i två år till”

Igår stod det klart att Márquez skrivit under för Honda för ytterligare två år. Rossi kan bli nästa förare att skriva under nytt kontrakt för 2015. Under vninterupphållet sa Rossi att de första racen kommer vara avgörande för om han fortsätter köra i MotoGP, det verkar som att han hittat ny glädje i sporten. 

– Jag tror att jag kommer fortsätta nästa år. Förra året hade jag några bra race – en seger – men andra halvan av säsongen var jag en bit från topp tre. Så jag ville se om årets säsong skulle bli bättre och ärligt talat känner jag mig i bättre form, berättade Rossi på presskonferensen inför Frankrikes GP. 

Rossi är för närvarande trea i mästerskapet och har varit med i toppen under årets fyra race. 

– Min plan är att fortsätta två säsonger och jag tror de kommande veckorna, de kommande racen, kommer vi prata med Yamaha om att fortsätta. 

Under sin tid hos Ducati hade Rossi en ryktad lön kring 17 miljoner dollar per år. Rossi verkar dock inte alltför intresserad av löneförhandling, när han skiftade tillbaka till Yamaha ska han ha gått ner rejält i lön. 

– Jag har lönrekordet i MotoGP? Jag minns inte – det var mycket mer än nu i alla fall, skämtade Rossi när Márquez blev tillfrågad om hans kontrakt var i nivå med Rossis tidigare lönenivå. 

Colin Edwards går i pension i slutet av säsongen vilket gör Rossi till den äldsta i depån, 35 år gammal. I helgen går Frankrikes GP på Le Mans och frågan är om Márquez kan vinna fem race i rad, vilket tidigare säsonger varit ett tydligt tecken på årets mästerskapsvinnare. 

– Om jag måste ge Marc ett råd så är det att fyra vinster är tillräckligt, skämtade Rossi. 

Frankrikes GP går klockan 14.00 på söndag. I skrivande stund börjar de fria träningarna på Le Mans. 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: