Iskallt möte utanför MC-mässan

Alla som planerar att besöka MC-mässan På två hjul i Älvsjö under denna vecka kommer att få ett iskallt mottagande redan vid entrén. Precis vid ingången står ett rekordstort isblock från Torneälv innehållande en Victory motorcykel.

– Det är det största objektet som frusits in i ett isblock från Torneälv, säger Peter Näsman, projektledare för MC-mässan På två hjul.

Polaris Industries, generalagent för Victory motorcyklar använder, tillsammans med Ishotellet i Jukkasjärvi, den infrusna hojen som reklam för ett helt nytt nordligt MC-paket som även inkluderar boende. Idén med den infrusna motorcykeln kommer från Roland Sand som är sälj- och marknadschef på Ishotellet. (Nej, inte Roland Sands)

– Vi har sedan tidigare möjligheter att frysa in olika saker så varför inte en MC, berättar Roland. Motorcykeln placerades i en isform som sedan fylldes med vatten, därefter har den gigantiska iskuben på 4,5 ton fått stå och frysa till ordenligt i över en månad.

Det var DHL i Skellefteå som transporterade ned isblocket till Stockholm och under resan byttes det chaufförer tre gånger. Andreas Zahn från DHL i Stockholm fick uppgiften att transportera det minst sagt annorlunda godset från Västberga ut till Stockholmsmässan i Älvsjö under tisdagen.

Björn Ljungdahl, truckförare på Stockholmsmässans logistikavdelning lastade av isblocket med stor försiktighet utanför mässans huvudentré. Där ska den sedan placeras på ett ispodium.

När mässan är slut ska isblocket åter tillbaka till Ishotellet för placering utanför hotellets entré.

Mässan På två hjul pågår på Stockholmsmässan mellan den 27 och 30 januari 2011.

 

Text och foto: Annette Eilert.

 

 

 

 

 

Annons

Annons