Husqvarna och Husaberg förenas

Efter förvärvet av Husqvarna gjorde Pierers Industries AG och efter noggrann analys och tog beslutet att förena Husqvarna och Husaberg. Eller "återförena" som Husqvarna väljer att säga trots att de aldrig hört ihop tidigare. Med andra ord kommer Husqvana kombinera sitt eget rika arv med Husabergs extrema teknik.

De färdiga modellerna för 2014 kommer att presenteras i oktober.
Ett nytt modellprogram, med helt ny exklusiv design och den senaste tekniken är under utveckling och kommer att erbjudas i segmenten Enduro, Motocross och minicross. Det kommer även att finnas spännande, nyutvecklade produkter inom Supermoto segmentet – där Husqvarna har haft en hel del framgångar under de senaste åren.
Premiären av Husqvarnas offroadprogram planeras i Sverige till början av oktober 2013. Företagets hela nya line-up kommer att presenteras på EICMA mässan i Milano i början av november.
Från och med oktober 2013 kommer det nya bolaget "Husqvarna Sportmotorcyle GmbH" i Mattighofen, Österrike, vara i full drift inom produktion och försäljning av den nya modellserien till Husqvarnas nätverk av återförsäljare och distributörer. Reservdelsförsörjning och kundservice för alla Husqvarnas modeller fram till och med årsmodell 2013 garanteras för de kommande åren och kommer att ligga kvar på nuvarande affärsläge i Biandronno (VA), Italien.