Horex återuppstår?

Det är inte varje dag vi ser en Horex. Om de nya finansiärerna får som de vill har BMW fått en konkurrent på egen planhalva. Om de båda märken sedan lockar samma köpare är en annan femma. Horex som legat i törnrosasömn sedan 1960 skall med dunder och brak återuppstå och då med en 1 200 kubik VR6:a. Alltså en V6-motor med så liten vinkel att den nästan är en rak motor. Cylindervinkeln håller sig till det moderata 15 grader. Effekten som räknas kunna plockas ut ur denna nya motorcykel är cirka 200 hästkrafter medan vridmomentet skall vara 150Nm. Hela ekipaget väger 240 kilo.

Horex väntas vara ute på marknaden under 2011 och då kosta 20 000 Euro. Ja, detta om det inte är ett luftslott förstås, för på hemsidan finner vi ingen tillverkningsort utan här har de själva valt att lägga ett stort rött frågetecken över siluetten av Tyskland. Vi hoppas verkligen att frågetecknet sträcker på sig och blir ett utropstecken. För hur bisarr än farkosten ter sig så är det ballt med nytänkande och företagsamhet. Eller finns det gränser för hur kul vi får ha det?
Kommer Horex att utmana Boss Hoss, Triumph Rocket III eller hamnar det sida vid sida med Yamaha MT01 klassmässigt? Den som lever får se.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: