Hondas maxade koncept

Hondas utvecklingsavdelning i Rom syftar till att skapa nya produkter från den japanska motorcykeljätten som kan gå hem i Europa. Det är de anställda på detta kontor som byggt dessa två konceptmotorcyklar.
 
Basen för de här hojarna är de två Honda-klassikerna CB 1100 och Africa Twin, varav den sistnämnda kom i en ny hyllad version till denna säsong och den förstnämnda återlanseras i ett uppdaterat utförande till 2017.
 
CB 1100TR Concept byggdes i en stil som lånar drag från den amerikanska flat track-racingen, ett tilltag som blivit populärt bland den nya generationens custombyggare. Den här hojen har dock helt fokuserats på asfaltshuliganism framför grussprättande. Nummerskylten är en hyllning till MotoGP-föraren Marco Simoncelli som avled för fem år sedan.

Africa Twin Enduro Sports Concept visar vad som skulle kunna göras om Honda fick för sig att exploatera offroadmodellens popularitet ytterligare. Målet var att skapa en mer sportfokuserad maskin som kan ta sig vart som helst. Genom att strippa Africa Twin på alla delar som inte gör den snabbare eller mer terrängduglig och ersatt dem med prylar från CRF 250 och 450. På så vis har Honda skapat en riktigt skarp så kallad multicylindermaskin för offroadkörning.
 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: