Honda överväger mindre Africa Twin

Honda CRF1000L Africa Twin återlanserades som en helt ny motorcykel 2106 efter 13 års frånvaro från marknaden. Den fick omedelbart fina omdömen som en av de mer lättkörda modellerna i segmentet men den var inte tillgänglig för A2-förare.
 
Det här kan det dock bli ändring på enligt Hondas Kenji Morita, en man med titeln Large Project Leader. Till brittiska Motorcycle news har han sagt att de nu undersöker möjligheterna att bygga en mindre modell för adventuresegmentet med mer sanna offroadegenskaper än dagens CB500X, NC750X och NC800X.
 
Modellen skulle möjligtvis kunna drivas av en version av tillverkarens 750 kubik stora parallelltwin som även finns i skotern X-ADV. Om den nya modellen blir verklighet kommer den bli en intressant utmanare till Yamahas kommande Ténéré 700 och KTM:s 790 Adventure R. Den enda tillverkare som faktiskt kunde visa upp en helt ny produktionsmodell för 2018 i klassen var BMW med sin nya F850 GS men även Triumph har växlat upp till säsongen men en uppdaterad Tiger 800.