Honda briljerar på sträcka tre av Dakar-rallyt

Även den tredje sträckan av årets Dakar-rally ändrades på grund av väderförhållandena. Specialsträckan kortades till 314 kilometer, totalt körde förarna  664 kilometer under dagen.
 
HRC Honda-föraren Joan Barreda var snabbast genom sträckan men petades ned till en femteplats efter en tidbestraffning på en minut. Han utnyttjade de torra förhållanden till max och var 26 sekunder snabbare än tvåan Kevin Benavides från Argentina som kör för Hondas Sydamerikanska team.
 
Slutresultat för sträckan blev därmed Kevin Benavides på förstaplatsen, Paula Goncalves från Portugal (HRC Honda) på andra plats och KTM-föraren Antoine Meo från Frankrike på tredjeplatsen.
 
Allt som allt blev det tre Hondor mellan plats fem till ett. Förra sträckans vinnare Toby Price som var först ut på sträcka tre sade sig haft problem med åskådare och djur på vägarna vilket placerade honom åtta minuter efter snabbaste tiden på sträckan.
 
Stefan Svitko från Slovakien på en KTM placerade sig på fjärdeplatsen på sträcka tre och leder totalen framför Kevin Benavides på andraplatsen och Joan Barreda på tredje.
 
I dag körs sträckan San Salvador de Jujuy – San Salvador de Jujuy på 629 kilometer varav 429 kilometer är specialsträcka.