Här är nya Triumph Speedmaster

Speedmaster är ett bekant varumärke från Triumph men en modell som lyst med sin frånvaro sedan lanseringen av de nya 1200-kubiks Bonneville-modellerna förra säsongen.
 
Men nu är den tillbaka som en helt ny modell. Britterna har valt att bygga på Bobber-plattformen som lanserades tidigt i år. Ramen är alltså samma stålkonstruktion med dold singeldämpare bak för ett stelbensstuk. Bak sitter ett 16-tumshjul som hos Bobber och framgaffeln är samma konventionella cartridge-variant på 41 millimeter med 90 millimeter slaglängd.
 
Motor är också densamma vilket innebär en T120-motor som tunats för mer vridstark karaktär. Den bjuder på körlägena Rain och Road där det första ger en snällare gasrespons och en nyhet är att Speedmaster får en smidig farthållare som standard. Den snygga Bonneville-tanken rymmer 12 liter.
 
För att skapa en mer mångsidig cruiser är sadeln större och mjukare, styret mer tillbakadraget och Speedmaster har en passagerarsadel som kan monteras av. Bromsarna har uppgraderats ordentligt jämfört med Bobber, på Speedmaster sitter det dubbla 310-millimetersskivor fram och 2-kolvsok från Brembo.
 
Triumph Speedmaster kan levereras i röd, röd/vit eller svart/vit lackering och med två olika paketlösningar. Highway-kittet ger hojen mjuka packväskor och Maverick-kittet skalar av Speedmaster passagerarsadeln och ger den ett tuffare styre.