H-D visar tolvor

Harley-Davidsons 2012:or består av 32 modeller på sex plattformar. Twin Cam-motorn på 103-kubiktum sitter i de flesta modellerna.

Harley-Davidson har avtäckt 2012 års modeller, som erbjuder mer Big Twin-prestanda i och med att deras 103-kubiktum stora Twin Cam-motor blir standard i Softail, Touring-modellerna och i de flesta Dyna-modeller.

Bland nyheterna finner vi en jubileumsmodell av V-Rod för att fira dess tio år som modell och en Touringhoj med avtagbara sadelväskor.

Det amerikanska företaget går in i 2012 med 32 modeller på sex plattformar (Sportster, Softail, Dyna, Touring, Trike och V-Rod) och ökar möjligheten att customisera sin nya hoj från fabriken. Fyra modeller, inklusive den kortlivade Street Glide Trike, går nu ur produktionen. Harley-Davidson erbjuder två nya modeller för 2012. Tioårsjubileums-modellen av V-Rod för att fira ett decennium av power-cruiserprestanda, och den nya Dyna Switchback som är en anpassningsbar custom-touring-motorcykel med avtagbara hårda sadelväskor och avtagbar vindruta. Dessutom har Night Rod Special fått betydande uppdateringar för 2012 med uppfräschade kåpor och förbättrad förar-ergonomi. Harley-Davidson Custom Vehicle Operations (CVO) introducerar den splitter nya CVO Road Glide Custom, ett högpresterande-touringmästerverk som tillverkas i en begränsad upplaga.

Priserna ökar med cirka en procent inför 2012 i USA och med cirka 0.5 procent i övriga världen. ”Detta är den första signifikanta prisökningen vi har infört sedan 2007”, säger John Olin, Harley-Davidsons chief financial officer.

Höjdpunkterna bland Harley-Davidsons 2012-utbud inkluderar:
Twin Cam 103-kubiktumsmotorn blir drivkälla i alla 2012-års Dyna-, Softail- och Touringmodeller med undantag för Dyna Street Bob och Dyna Super Glide Custom. Den här motorn producerar upp till 136 Nm maximalt vridmoment, en ökning med cirka sex procent jämfört med Twin Cam 96-motorn som den ersätter som standardkraftkälla i flera modeller. Twin Cam 103:an är utrustad med automatisk dekompression och den har identifikationsemblem med ”103” på, bland annat på luftrenaren.

Ett säkerhetspaket som kombinerar ABS-bromsar med Smart Security System, i vilket det ingår en separat larmdosa som avaktiverar larmet då ägaren med dosan i fickan kommer i motorcykelns närhet. Detta kombinerade säkerhetspaket finns tillgängligt för alla 2012-års V-Rod, Dyna, Softail, Touring och CVO-modeller. Säkerhetspaketet är standard på CVO-modeller och på Road King Classic, Road Glide Ultra och på Electra Glide Ultra Limited. På övriga modeller kan man välja till paketet från fabrik.

Night Rod Special uppdateras med en ny design på bakpartiet, lättare hjul, inverterad framgaffel och med bättre ergonomi. Jubileumsmodellen av V-Rod kommer i färgen Brilliant Silver Pearl och kommer att vara prydd av jubileumsemblem.

Den nya Dyna Switchback kombinerar hårda sadelväskor och vindruta med den goda väghållningen och Twin Cam 103:ans prestanda från Dyna-chassiet. Den är en custom-touringhoj som klarar långa weekendresor tack vare packväskorna och vindrutan. På några sekunder kan väskorna och vindrutan tas av, och du har en custom street cruiser med femekrade aluminiumfälgar, glänsande strålkastare och ett mini-aphängarstyre. Tack vare denna mångsidighet får du i Dyna Switchback två motorcyklar i en, menar Harley-Davidson.