Grabbarna på Ringen

[2jslideshow id=”4931″]Under en kort resa ner till Adenau och Nürburgring på nya KTM 1290 Super Duke R passade Gerry på att testa lite utrustning inklusive ett Klim-ställ och en Tom Tom-navigator.

Nere utanför Blaue Ecke väntade plötsligt samma grabbgäng från Vimmerby som var med på fjolårets förarkurs (se Motorrad nr 8/2016) förstärkt med ytterligare ett par deltagare. Gruppen hade kört ner genom Polen, Tatrabergen till Slovakien, Ungern och Budapest, över till Kroatien och Opatia, vidare till Gardasjön, över bergspassen (inklusive Stelviopasset) in till Colmar i Frankrike och sedan givetvis, det bästa sist – Nürburgring.

Det blev givetvis en och annan bira utanför träffpunkten Blaue Ecke i Adenau (strax intill banan) och några varv på Nürburgrings nordslinga – Nordschleife. Trots att jätteevenemanget Rock am Ring (tre dagars musikfestival) pågick för fullt med nästan 100.000 besökare var Nordschleife öppet och dessutom med fint väder och bara lagom mängd bilar. En vettig relation mellan bil och mc. Nytt var TV-skärmar som visar evenemangen och ger information om trafiken på banan. Man kunde exempelvis hela tiden se hur många bilar, respektive motorcyklar som var ute just då.

Gerry passade på att åka ett par varv med grabbarna innan han tyvärr fick avvika hemåt. Grabbarna från Vimmerby stannade kvar ytterligare några dagar och för förhoppningsvis också en riktig skön hemresa med ett stopp och traditionellt födelsedagsfirande i norra Tyskland, innan sista etappen till (Astrid Lindgrens) Vimmerby i södra Sverige.

Tack för trevlig sällskap! Reseledaren Mikael Fasth med gänget!

Annons

Annons