ExploreBike: Återblick 2020

Här kommer en återblick från året som gått i mitt projekt Global Ride. Ett år som inte gick som planerat men ändå har bjudit på fantastisk motorcykelåkning.

Året startade på Lillemans MC med min splitternya Yamaha Ténéré 700. En fantastisk känsla att sätta sig på hojen och vrida om nyckeln för första gången.

Offroadträning i Revinge med Franz Löfquist (Team Lillemans MC). Träningen var på olika typer av underlag och perfekt för att få en känsla för hojen.

Månsson Racing Suspension hjälpte mig med att justera fjädringen på hojen. Niklas Månsson har lång erfarenhet från fjädring och kunde ge värdefulla tips.

Träningsläger hos Anders Olofsson på Uphill Offroad School i Lidköping.

Sista förberedelserna inför resan till Nordkap (artikel kommer på Bike.se inom kort) hos Yamaha Motor Scandinavia. Från början var planen att köra genom Östeuropa och Turkiet, men coronaviruset stängde alla gränser.

Första natten på resan till Nordkap. Nära vattnet på ön Oaxen.

Trafiken var inte så massiv på färjan till Oaxen.

I Gåxsjö fick jag möjlighet att köra med en Yamaha ATV. Offroadkapaciteten var helt otrolig och en fantastisk upplevelse.

Vyerna på Stekenjokk är fantastiska. Vägen sträcker sig över fjället upp till 876 meter över havet.

Blooper. Skulle fixa med stativ och kamera när jag förlorade balansen på hojen. Självfallet tog kameran kortet precis i ”rätt” tillfälle…

Vägarna till Nordkap är magiska. Det var mycket regn och dimma, vilket gjorde att körningen längs med denna vägsträcka kändes som att köra in i ett moln.

Trans Euro Trail genom Sverige erbjuder allt från grusvägar till smala stigar.

Denna sträckan av Trans Euro Trail var med tanke på det sandiga underlaget riktigt kul att köra. Vitmossan på sidorna av vägen gjorde det till väldigt speciella vyer.

Körning på den lokala motocrossbanan med en fullastad äventyrshoj. Bra förberedelser inför sanddynor i Afrika.

Enduroträning i Skåne – det regnade till stor del och underlaget var extremt halt. Perfekt träning för balans och hantering av hojen…

ExploreBike och projektet GLOBAL RIDE:

Global Ride är ett projekt där jag har som mål att köra motorcykel på alla jordens kontinenter.

Läs mer om mig och mitt projekt på www.explorebike.se.

Facebook: explorebike.se

Instragram: explorebike.se

Youtube: explorebike.se

%d bloggare gillar detta: