Galen Kawasaki ZX-10R med tvåtaktsmotor på 1100 kubik

Det är tvåtaktsgalningen Steve Rothwell, som vi skrivit om tidigare kring hans Aprilia RS 500-projekt, som nu bestämt sig för att bygga en överdjävlig maskin. Självklart med tvåtaktsmotor.

– Dagens fyrtaktsmotorer är bra men alldeles för tråkiga, resonerar Steve Rothwell som mednar att en tvåtaktsmotor är smått oslagbar när det gäller att ge bra förhållande mellan vikt och effekt.

Därför bygger Steven nu sin TSS 1100 GP, en trecylindrig Kawasaki som helt klart är en vink till de legendariska KH-motorerna från tidigt 80-tal.

– Vi har hört för många historier om gamla håriga TZ 750 och tyckte att det var alldeles för länge sedan som någon gjorde något riktigt galet tvåtaktsprojekt, konstaterar Steve.

Idéen är enkel i teorin. Tre cylindrar á 366 kubik, målsättningen ligger på 250 hästkrafter vid 9500 varv och runt 200 Newtonmeter. Och det i en motor som ska väga 25 kilo mindre än originalet!

För den som är intresserad i den här galenskapen, som sätter likhetstecken mellan fyrtakt och valium, som vill ha något som grannen garanterat inte har, kan kolla in länken till The Two-stroke Shop här nedan. Någon prisuppgift finns tyvärr inte i dagsläget.

Vad tycker du om det här galna tvåtaktsprojektet? Har tvåtaktare en framtid? Kommentera och diskutera här nedan.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: