Fyra i rad på Barcelonas GP

Suzuki har tagit med sig en förvånansvärt kompetent maskin in i MotoGP och på Barcelona, en av MotoGP:s tajtare banor, kunde de ta både pole position och andra startruta med Aleix Espargaro respektive Maverick Vinales. När starten gick hade de dock inte mycket att sätta emot.

Lorenzo stack direkt och med honom en Marc Márquez som gav allt för att hänga på. Men det räckte inte och Márquez kraschade under de inledande varven efter att ha bromsat på sig ut i gruset. Världsmästaren ligger nu hela 69 poäng från Valentino Rossi i totalen.

Lorenzo kunde hålla ledningen, likt de tre tidigare racen, hela vägen till målgång. Rossi närmade sig mot slutet och var inom en sekund av teamkollegan, men hade inte nog med varv på sig. Pedrosa visade att han är tillbaka med en tredjeplats och Iannone kämpade sig upp från tolfte startruta till fjärdeplats. Det fanns gott om krascher, speciellt under de inledande varven, och bland annat Crutchlow, Hernandez, Pol och Aleix Espargaro samt Dovizioso fick bryta.

Nästa deltävling går på Assen den 27 juni.

 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: