ExploreBike: Första körningen på nya Yamaha Ténéré 700

För säsongen 2021 har jag bytt till årets modell av Yamaha Ténéré 700. Premiärturen gav lite flygtid under första träningslägret på Revingehed i Skåne.

Helgen började på Lillemans MC i Lund med uppackning den nya hojen. Att få arbeta vid sidan av professionella mekaniker på Lillemans MC har varit väldigt lärorikt och en viktig del i de förberedelser som jag gör inför mina långresor.

Yamaha Ténéré 700 tillverkas i Saint-Quentin vid Yamahas fabrik MBK. Hojen levereras i stort sett färdigmonterad på en lastpall.

Förutom uppackning och montering görs en översyn på alla delar och en motorkörning för att testa att alla system fungerar som de ska.

Eftersom jag den närmaste tiden kommer köra på en hel del löst underlag (sand) har jag lagt på ett par Michelin Desert Race.

Hojen färdigmonterad och klar. 2021 års modell har uppgraderats på ett par områden. Dels är den anpassad för Euro 5-krav och har en något ändrad mappning. Därutöver är det mindre uppdateringar på exempelvis handtag och färg på infästningsbultarna till packlådor.

Första körningen blev på Revingehed under FMCK:s träningsläger. En del av kursen bestod av basövningar som inbromsning och kurvtagning.

Terrängen på Revingehed är överlag platt med inslag av allt från sand till lera. Då det på vissa håll var kvar tjäle i marken blev det extremt halt då leran samlar sig ovan det hårda underlaget.

Fortsatta övningar med acceleration ur kurva och med snabb inbromsning till ny kurvtagning.

Träningslägret arrangerades av FMCK Malmö med tränarna Franz Löfquist, Emil Löfquist, Markus Torkelsson och Emil Carell.

ExploreBike och projektet GLOBAL RIDE:

Global Ride är ett projekt där jag har som mål att köra motorcykel på alla jordens kontinenter. På grund av coronaviruset är det just nu inte möjligt att resa och jag har därför beslutat mig för att med min Yamaha Ténéré 700 köra en svensk enduroklassiker (Stångebroslaget, Ränneslättsloppet och Gotland Grand National) och 24-timmarstävlingen Gripendygnet.

Läs mer om mig och mitt projekt på www.explorebike.se.

Facebook: explorebike.se

Instragram: explorebike.se

Youtube: explorebike.se

%d bloggare gillar detta: