Fler kvinnor på Bilprovningen

 

Sedan 2007 har antalet kvinnliga besiktningstekniker på Bilprovningen ökat från 44 till 103. Förklaringen är framför allt ett mer medvetet sätt att rekrytera. Ambitionen att öka mångfalden har präglat Bilprovningens rekryteringsarbete sedan 2007. Då förändrades synen på arbetet som besiktningstekniker. Kravet på fordonsteknisk gymnasieutbildning togs bort och servicekänsla blev allt viktigare. Samma år genomförde Bilprovningen sin första rekryteringsdag med fokus på mångfald och nästkommande år på tjejer.

– Vi har jobbat hårt för att öka mångfalden och numera besiktar fler än 100 kvinnliga besiktningstekniker fordon på Bilprovningen. Att vi lyckats spränga denna magiska gräns känns stimulerande och vi ökar andelen allt snabbare, vid årsskiftet var antalet 69, säger Stefan Hesselgren, Bilprovningens HR-chef.

På 70 av Bilprovningens 200 stationer finns nu både män och kvinnor som besiktar fordon.

– När jag började 2007 var det inte så vanligt med tjejer. Nu är vi betydligt fler och det är positivt. Mångfalden bidrar till ett bättre kundbemötande och en ökad trivsel på jobbet, säger Marie Thorell, besiktningstekniker i Stockholm. 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: