Fler bilder på CCM Spitfire

Här första riktiga bilderna på modellen Spitfire från CCM:s egna custommärke Skunkwerx. Det är en fjäderlätt Street Tracker. Med hjälp av veteranen Ted Unwin har en avancerad men lätt ram i rostfritt stål svetsas ihop. TIG-konstnären har jobbat med T45-stål, samma material som utgjorde bärande konstruktionen i jaktplanet Spitfire från andra världskrigets dagar.
 
Motorn är encylindrig, på 600 kubik och producerar 55 hästkrafter samt 58 newtonmeter. Det är inga häpnadsväckande siffror men klart nog för att få fart på en hoj med torrvikten 120 kilo.
 
Dämparna är fullt justerbara, fjärdingsvägen 150 millimeter och gaffelbenen mäter 48 millimeter i diameter. Hjulen är 19-tummare med nav frästa ur ett stycke och bromsarna kommer från Brembos-sortiment. Tanken rymmer 14 liter, sadelhöjden är 830 millimeter och hjulbasen är 1423 millimeter.

Förutom att motorcyklen nu visats på riktigt för första gången har den också fått ett pris, 7 995 pund ska den kosta. Spitfire kommer tillverkas i begränsat antal.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: