Färre döda i trafiken under maj

 

Enligt Transportsstyrelsens preliminära uppgifter omkom färre människor i trafiken under maj 2012 jämfört med maj 2011. Av de 22 omkomna färdades elva i personbil, tre i lätt lastbil, fyra på motorcykel, tre på cykel och en var fotgängare. Sex av bilisterna omkom i singelolyckor och fem i mötesolyckor. Av det totala antalet var 18 män och fyra kvinnor och två av de omkomna var under 18 år.

Medelantalet trafikdöda i maj under de senaste fem åren är 32 personer, tio fler än vad som gällde för maj i år, och under april i år omkom jämförelsevis totalt 23 personer i trafiken.

Tittar man på de senaste tolv månaderna så har 311 personer omkommit och 3 224 skadats svårt i vägtrafikolyckor, jämfört med de senast föregående 12 månaderna då 290 personer omkom och 2 926 skadades svårt. Detta innebär en ökning med sju respektive tio procent.

Räknat på ett medelvärde för de senaste fem åren är däremot trenden att olyckorna har minskat de senaste tolv månaderna också. Antalet omkomna har minskat med 18 procent och svårt skadade har minskat med 8 procent.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: