ExploreBike: Själland runt och service

Danmark är ett fantastiskt resmål för lite kortare motorcykelresor. Själland är lättillgängligt och erbjuder kurvig körning längs fantastiska kustremsor.

Säsongen 2022 har varit sparsmakad vad gäller körning utomlands. Under början av hösten fanns det möjlighet att röra sig utanför Sveriges gränser och då föll valet på Danmark. Ett välkommet avbräck från sommarens endurokörning med min Yamaha Ténéré 700.

Planen var att köra ett par dagar i lugnt tempo och njuta av den sista värmen för året. En snabb tur över Öresundsbron så är man på Själland. Några kilometers körning genom Köpenhamn så är man ute på den danska landsbygden.

På flera platser längs kusten går det mindre färjor och det är oftast små trevliga samhällen (med god mat) kring dessa färjeleder.

Själlands udde är en mycket speciell plats där man kör på en mycket smal halvö och kan se havet på båda sidorna om vägen. Längs ut finns det ett antal försvarsanläggningar och man kan ta sig till fots ut till yttersta spetsen av udden.

På flera platser kommer man nära havet och det finns gott om små kringliga vägar längs kusterna. Som gjort för aktiv körning. På mina resor använder jag oftast däcken Michelin Anakee Wild som gör det möjligt att köra på alla typer av underlag. Det ger en frihetskänsla och sporrar till att göra små avstickare.

En av de mindre färjeöverfarterna på en färja som knappt rymmer tio bilar. Som MC-åkare brukar det alltid finnas plats längs någon av kanterna på färjan.

Två röda pölser är en standard på färjan åter till Sverige.

Dags för service av min T7 och det blev ett stopp hos Lillemans MC i Lund för att ta hand om hojen inför hösten.

Teknikern Adam Berggren gör service på ”grannens” Yamaha Ténéré 700.

Verkstaden på Lillemans MC hanterar även fyrhjulingar och för dagen var en Yamaha Kodiak inne på en årlig översyn.

På Yamahas avdelning finns det ett gäng härliga hojar och nu börjar de sista 2021:orna att rulla ut för att göra plats för alla nya modeller.

Fullmatat med kläder och tillbehör. Sedan en tid tillbaka finns även märket Kriega hos Lillemans MC. Kriega tillverkar mjuka packväskor, ryggsäckar och förvaringsfickor med riktigt hög kvalité.

Julmingel på Lillemans MC:

Den 9 december är det julmingel på Lillemans MC med bland annat Revit, Shoei, Muc Off och ExploreBike. Min Ténéré 700 som jag bland annat kört Gotland Grand National på, kommer att visas.

Läs mer och anmäl dig på:

https://www.facebook.com/lillemansmc

ExploreBike:

Linus (ExploreBike) är motorcykeläventyrare och bloggare på Bike.se. Global Ride är ett projekt där han med sin Yamaha Ténéré 700 har som mål att köra motorcykel på alla jordens kontinenter.

www.explorebike.se

ExploreBike Motorcycle Adventure School:

Digitalkursen är framtagen av ExploreBike i samarbete med bland annat Yamaha, Michelin och Klim. Kursen ger dig all kunskap du behöver för att planera, förbereda och genomföra en äventyrlig motorcykelresa.

www.motorcycleadventureschool.se

Följ ExploreBike:

Facebook: explorebike.se

Instragram: explorebike.se

Youtube: explorebike.se

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: