ExploreBike: Raceförberedelser inför inställd enduroklassiker

Grundplanen för säsongen var att köra enduroklassikern (Stångebroslaget, Ränneslättsloppet och Gotland Grand National) med min Yamaha Ténéré 700. Stångebroslaget i Linköping är den första tävlingen och var tänkt att köras till helgen, men på grund av corona blev tävlingen inställd.

När beskedet om nedstängningen kom beslutade jag mig för att istället köra en träningstävling om tre timmar på samma helg. Ett upplägg som kräver lika mycket förberedelser som om det vore ett riktigt race. Träningstävlingen kommer köras kommande helg.

Körde ett sista träningspass på Kastlösabanan på Öland innan några dagars vila och förberedelser. Banan är som ett mellanting av en crossbana och endurobana och var rejält blöt efter de senaste dagarnas regn.

Vanligtvis gör jag längre motorcykelresor till olika länder men att istället köra endurotävlingar på hemmaplan är en spännande utmaning.

Under vintern har det blivit fysträning med löpning, styrketräning och cykel. Därutöver har det blivit ett antal timmar på olika enduro- och crossbanor. Körtekniken är betydligt vassare nu och det är riktigt roligt att hela tiden bli bättre och bättre på att hantera motorcykeln i olika situationer.

Upplägg för kost och näring under tävlingarna är en viktig del i förberedelserna och är tillsammans med alla detaljer kring tävlingarna roligt att lära sig om.

Noggrann avspolning av hojen efter ett blött och bitvis lerigt träningspass.

Kontroll av drivpaket, luftfilter, olja och framförallt Loctite på alla skruvar för att de inte skall skaka loss samt nya fräscha dekaler.

ExploreBike och projektet GLOBAL RIDE:

Global Ride är ett projekt där jag har som mål att köra motorcykel på alla jordens kontinenter. På grund av coronaviruset är det just nu inte möjligt att resa och jag har därför beslutat mig för att med min Yamaha Ténéré 700 köra en svensk enduroklassiker (Stångebroslaget, Ränneslättsloppet och Gotland Grand National) och 24-timmarstävlingen Gripendygnet.

Läs mer om mig och mitt projekt på www.explorebike.se.

Facebook: explorebike.se

Instragram: explorebike.se

Youtube: explorebike.se

.

%d bloggare gillar detta: