ExploreBike: Gotland Grand National (dag 1)

Första dagen på Gotland Grand National har bestått av förberedelser och rekognosering av banan, framförallt hästskon och Allhage myr. Under dagen har min hoj stått för visning hos Yamaha Racing Enduro GP Team.

Teamchefen Joakim Johansson har hjälpt mig med råd och dåd inför GGN och det skall blir otroligt spännande att köra under morgondagen (lördag förmiddag).

Ett antal utställningshojar från Yamaha är på plats hos Yamahas enduroteam.

Den så kallade marknadsgatan med alla utställare och större team.

Ett gott gäng från Michelin som har med sig produkter för olika typer av hojåkning. Engelsmannen Tony Charlton (näst längst till vänster) är på plats hos Michelin. Till vardags arbetar han med utveckling av Michelins motorcykeldäck.

Enduro Medium är ett av de mest använda däcken under endurotävlingar där framdäcket lovordas för sin greppförmåga.

Utsikt över målområdet och den beryktade Allhage myr.

Banan är överlag torr men riktigt blöt på sina håll.

I hästskon finns det ett gäng riktiga hjältar som hjälper åkarna då de kört fast. Första dagen bjöd dock inte på så många fastkörningar då underlaget är förhållandevis ”torrt” i hästskon.

ExploreBike och projektet GLOBAL RIDE:

Linus (ExploreBike) är motorcykeläventyrare och bloggare på Bike.se. Global Ride är ett projekt där han med sin Yamaha Ténéré 700 har som mål att köra motorcykel på alla jordens kontinenter.

ExploreBike Motorcycle Adventure School:

Kursen ger dig all kunskap du behöver för att planera, förbereda och genomföra en äventyrlig motorcykelresa. Kursen är framtagen av ExploreBike i samarbete med Yamaha, Michelin och Klim.

www.motorcycleadventureschool.se

Följ ExploreBike:

Web: www.explorebike.se

Facebook: explorebike.se

Instragram: explorebike.se

Youtube: explorebike.se

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: