ExploreBike: Endurospecial

Under lördagen arrangerade Kalmar Motocross & Enduroklubb en så kallad Endurospecial (3 timmars varvlopp) som ersättare för Stångebroslaget som fått ställas in på grund av corona. Målsättningen för året har varit att köra alla tre klassikerloppen (Stångebroslaget, Ränneslättsloppet, Gotland Grand National) och då passade denna Endurospecial perfekt som ersättare för Stångebroslaget.

Deltagarna börjar att anlända inför dagens körning. Totalt 50 förare deltog på arrangemanget.

Förberedelser inför starten med kontroll av däcktryck, tejpning av händer och att förbereda för byte av glasögon och handskar.

Förarmöte med säkerhetsregler och genomgång av banan. För dagen så var enduroslingan och motocrossbanan sammanlänkade och ett varv var ungefär 7 kilometer.

Spåret längs enduroslingan är bitvis teknisk och svårkörd med rötter och stenar. Längs banan finns två tekniska hinder i form av däck (bakgrunden) och ett stenparti.

Blev någon kortare närkontroll av banans bärighet…

Målet för dagen var att köra ungefär lika långt som skulle ge en medalj på enduroklassikern, dvs ca 65 km. Efter 9 varv på den 7 km långa banan så lyckades jag med att nå målet. En härlig känsla men med viss efterföljande ömhet i kroppen…

Stort tack till Kalmar Motocross & Enduroklubb för en väl genomförd träningstävling!

Nästa tävling blir Gripendygnet i Strängnäs. Det kommer vara en prolog på fredagen (6 augusti) och därefter startar tävlingen kl. 12.00 lördagen den 7 augusti och körs fram till och med 12.00 på söndagen. Kommer delta i Dakarklassen där man kör själv under hela racet. Skall bli otroligt utmanande och spännande!

ExploreBike och projektet GLOBAL RIDE:

Global Ride är ett projekt där jag har som mål att köra motorcykel på alla jordens kontinenter. På grund av coronaviruset är det just nu inte möjligt att resa och jag har därför beslutat mig för att med min Yamaha Ténéré 700 köra en svensk enduroklassiker (Stångebroslaget, Ränneslättsloppet och Gotland Grand National) och 24-timmarstävlingen Gripendygnet.

Läs mer om mig och mitt projekt på www.explorebike.se.

Facebook: explorebike.se

Instragram: explorebike.se

Youtube: explorebike.se

%d bloggare gillar detta: